Stockholm Hästutveckling
Tömkörning
Stockholm Hästutveckling är experter på tömkörning. För din häst har vi tömkörning som träning och som rehab, men även kurser och utbildningar i tömkörning till tvåbeningar.

Vi tömkör hästar i alla åldrar och utbildningsnivå. Tömkörningen har många fördelar. För den unga hästen kan tömkörningen fungera utbildande och hjälpa hästen att stärka sin ryggmuskulatur innan det är dags att få ryttare på ryggen.

För den vuxna hästen är det ett utmärkt sätt att komplettera den vanliga träningen, att lära in nya rörelser eller hitta en mer avslappnad arbetsform. Många hästar hittar lättare till egenbalans och arbetar bättre med ryggen när de får chans att träna utan extra vikt på ryggen.

Även för hästar under rehabilitering är tömkörningen ett strålande verktyg, speciellt i syfte att stärka hästens överlinje och rygg. Läs gärna mer om rehabilitering hos oss här.

Vi har med den utrustning som krävs om du inte har egen att använda. För häst som inte kan eller vill använda bett har vi kapson att låna.

För hästar som behöver rehabiliteras eller tränas i töm regelbundet under en period, rekommenderar jag att låta hästen komma till oss på Billby Hästcenter i Sigtuna.

Är du tvåbening? Lär dig att tömköra din häst hos oss

Vi lär även ut tömkörning till dig som själv vill lära dig tömköra din häst. För dig som vill börja med en trygg och van häst, finns möjlighet att boka en lektion hos på Stockholm Hästutveckling i Sigtuna, med någon av våra hästar på Billby Hästcenter.

Bokning via mail till matilda@stockholmhastutveckling.se