Equiband™ är ett bålträningssystem utvecklat av tre av världens mest framstående inom området hästens biomekanik – Dr Hillary M Clayton, Dr Narelle Stubbs och Dr Nicole Rombach.

Syftet med equibandet är att aktivera bukmuskulaturen för att hjälpa hästen att arbeta rätt med sin rygg. Det är nämligen bukmuskulaturen som får ryggverksamheten att fungera. Bandet rekommenderas ofta av veterinärer som en del av rehablitering men fungerar precis lika bra på friska hästar som behöver stärka sin överlinje för att kunna bära sig på ett biomekaniskt korrekt sätt.

Jag arbetar med equiband både vid tömkörning och i arbetsrep, beroende på hästen. Första tillfället använder jag bandet 10-15 minuter, sedan ökar jag tidslängden för varje tillfälle. Detta för att hästen inte ska överanstränga sig eller få för mycket träningsvärk. Invänjningen vid bandet gör det extra viktigt att träningen med equiband sker kontinuerligt.

Jag rekommenderar en period med regelbunden träning för bästa resultat, därför erbjuder jag paket med 3, 5 eller 10 ggr till rabatterat pris. Det går naturligtvis bra att boka enstaka tillfällen också.

Enstaka tillfällen: 400 kr per tillfälle

Paketpris 3 ggr – 1100 kr (ord. pris 1200 kr)
Paketpris 5 ggr – 1750 kr (ord. pris 2000 kr)
Paketpris 10 ggr – 3500 kr (ord. pris 4000 kr)