Jag tömkör hästar i alla åldrar och utbildningsnivå. Jag lär även ut tömkörning till dig som själv vill lära dig tömköra din häst. För dig som vill börja med en trygg och van häst, finns möjlighet att boka en lektion med min häst, i Rotebro.

Tömkörningen har många fördelar. För den unga hästen kan tömkörningen fungera utbildande och hjälpa hästen att stärka sin ryggmuskulatur innan det är dags att få ryttare på ryggen.

För den vuxna hästen är det ett utmärkt sätt att komplettera den vanliga träningen, att lära in nya rörelser eller hitta en mer avslappnad arbetsform. Många hästar hittar lättare till egenbalans och arbetar bättre med ryggen när de får chans att träna utan extra vikt på ryggen.

Även för hästar under rehabilitering är tömkörningen ett strålande verktyg, speciellt i syfte att stärka hästens överlinje och rygg.

Jag ser gärna en regelbundenhet i tömkörningen, t ex 1 dag i veckan, så att vi kan arbeta långsiktigt med både inlärning, koordination och styrka.

Jag har med mig den utrustning som krävs om du inte har egen att använda. För häst som inte kan eller vill använda bett har jag kapson att låna.

Pris: 375 kr inkl. moms (300 kr ex moms) för ca 45 min

Reseersättning kan tillkomma vid resor längre än 20 km från Kungsängen.